Thijmen Roelof van Slooten wordt geboren op 2 augustus 1905 te Utrecht. Zijn geboorte wordt aangegeven door de 65 jarige bediende van het Stedelijk Ziekenhuis. Getuigen zijn de 57 jarige bode Johannes van Engelenburg en de 36 jarige bediende Willem Lagerweij.
Thijmen Roelof van Slooten huwt op 27 december 1941 te Loenen aan de Vecht met Adriana Bojawal. Adriana wordt geboren op 26 juni 1913 des voormiddags ten zes ure in de Groeneweg 36 te Gouda. Later woont Adriana in de Wihelminastraat 31 te Gouda. Haar geboorte wordt aangegeven door haar 29 jarige vader Johannes Bojawal. Getuigen zijn haar 57 jarige grootvader Johannes Bojawal en haar 26 jarige oom Willem Bojawal. Haar ouders gaan uit elkaar en Adriana wordt, net als haar broers Johannes en Gijsbertus en haar zusters Clasina, Maria en Jacoba Clasina uit huis geplaatst. Adriana komt in een pleeggezin in Dalfsen. Op 28 mei 1935 vertrekt Adriana weer uit Dalfsen en gaat bij haar vader en pleegmoeder in Gouda wonen. Echter, dit heeft maar kort geduurd, op 7 november 1935 wordt Adriana in een pleeggezin in Huizen (Noord-Holland) geplaatst en gaat daar als dienstbode werken.Boven: geboorteacte Thijmen Roelof van Slooten. Bron: BS Utrecht, acte 2104
Onder: geboorteacte Adriana Bojawal. Bron: BS Gouda, acte 327
Thijmen Roelof van Slooten en Adriana Bojawal gaan wonen op Oud-Over B87 (Oud-Loosdrecht) naast zijn ouders. Bron: Courant 18 juli 1941. Echter in 1951 verhuizen ze naar de Wilhelminaweg 10 te Loenen aan de Vecht.
De naam Loenen aan de Vecht stamt af van de oude benaming Lona. Deze naam is terug te vinden op een oude schenkingsakte van 21 april 953. De naam Lona heeft verschillende betekenissen gekend, maar de meest recente is dat Loenen is afgeleid van het Duitse Lo (lucus) hetgeen bos betekent, met de toevoeging na, zoals ook voorkomt in Hattna (Houten) en Marsna (Maarssen). In de loop van de tijd werd Lona verbasterd tot Loenen.
Hoewel de dorpskern van Loenen zeer nabij op de andere rivieroever ligt, behoorde het buurtschap Oud-Over ongeveer vanaf 1800 tot de voormalige gemeente Oud-Loosdrecht met de hoofdplaats enkele kilometers verder. In 1950 telde het buurtschap 711 inwoners. Bij een herindeling in 1952 kwam het onder de gemeente Loenen te vallen. De weg met de straatnaam Oud-Over is gelegen op de oostoever van de Vecht en loopt over een afstand van ruim twee kilometer tussen Loenen aan de Vecht en het noordelijker gelegen Vechtdorp Vreeland. In bredere zin vormt Oud-Over een voortzetting van het Zandpad. Aan Oud-Over liggen buiten de gelijknamige buitenplaats onder meer andere buitenplaatsen / rijksmonumenten zoals de buitenplaatsen annex landhuizen Vegtlust (nr. 3), Bijdorp (nr. 8) en Vecht en Lommer / Calorama (nr. 59). Veel Amsterdamse patriciërs lieten langs de Vecht hun chique panden bouwen. Buitenplaatsen als Sterreschans, Weeresteyn en Rupelmonde herinneren aan lang vervlogen tijden.
Langs de Dorpsstraat te Loenen aan de Vecht bevinden zich veel oude panden. Aan de rand van de oude kern staat de voormalige korenmolen "de Hoop". Het oude klooster Beek en Hoff aan de Molendijk is sinds 1995 het gemeentehuis van Loenen. In het oude centrum wordt de Vecht overspannen door een pittoreske ophaalbrug. De tuinen van de buitenplaatsen en de landerijen op de oost-oever van de Vecht lopen over in de Loenderveense- en Loosdrechtse Plassen.
Thijmen Roelof van Slooten en zijn gezin keken uit op de scheve kerktoren (reeds in 1700 al stond deze toren 70cm uit het lood). Zij hadden dan ook geen klok nodig om te weten hoe laat of het was en van uitslapen was al helemaal geen sprake door het gebeier van de klok.Links: Huis Calorama, (gelegen aan de rivier De Vecht) Oud-Over 59 te Loenen aan de Vecht. Niet in, maar rechts naast dit huis, heeft Thijmen Roelof van Slooten zijn jeugd doorgebracht. Na zijn huwelijk heeft ook zijn gezin hier nog enkele jaren gewoond
Rechts: Thijmen Roelof in 1927 (zie de rode pijl, hij is dan 22 jaar oud) tijdens een uitvoering van het Loosdrechts Fanfarecorps "Oud-Over" te Oud-Loosdrecht/Loenen aan de Vecht. Het Loosdrechts? Ja, de overkant van de Vecht, vanuit Loenen gerekend was dit de gemeente Oud-Loosdrecht. Het Fanfarecorps heeft veel 1ste prijzen behaald.De oprichting van het Loosdrechts Fanfarekorps "Oud-Over" was een Loosdrechtse aangelegenheid, omdat de buurtschap "Oud-Over" tot het grondgebied van Loosdrecht behoorde. De rivier de Vecht vormde de scheiding met de gemeente Loenen. Door de Loenenaren werden de bewoners van "Oud-Over" dan ook wel "overkanters" genoemd.
Midden in de periode 1914-1918, tijdens de eerste wereldoorlog, werd op 15 september 1915 in het toenmalige café Dalhuisen op "Oud-Over", de oprichtingsvergadering gehouden die leidde tot de geboorte van het Loosdrechts Fanfarekorps "Oud-Over". Initiatiefnemers waren zeven "overkanters", allen lid van het toenmalige Loenens Fanfare, dat was opgericht op 5 oktober 1894.
Behalve de initiatiefnemers waren er nog twaalf andere aanwezig om de plannen verder uit te werken. Nadat het bestuur de bewoners van Oud-Over, het hoofd van de openbare lagere school de heer H.F.A. Kern en het gemeentebestuur van Loosdrecht had ingelicht en bewerkt, werd op 4 oktober 1915 de tweede vergadering belegd in hetzelfde café Dalhuisen. Er werden toen afspraken gemaakt over de financiën, instrumenten, repetitieruimte en de dirigent, toen nog aangeduid als "directeur". De eerste repetitie werd gehouden in december 1915, waarbij alle leden, ook die nog geen muziek konden maken of lezen, aanwezig waren. Toen de directeur met een grote pruim achter de kiezen zijn stokje ophief klonk er, zij het met veel fantasie "muziek". Na veel gemartel en herhalingen onder leiding van de soepele directeur de Jager, kwam er uiteindelijk de eerste mars nog behoorlijk uit. Nadat de leden hun contributie (20 cent per week) hadden betaald, keerden zij voldaan maar lang niet tevreden huiswaarts. Vanaf die tijd heeft er op Oud-Over en later ook in Loenen, uit veel huizen muziek geklonken van studerende muzikanten.
Hoe dan ook, het Fanfarekorps "Oud-Over" kwam echt van de grond. Het groeide al snel uit tot een orkest van gemiddeld 40 muzikanten: een respectabel aantal voor een buurtschap met amper 900 inwoners. Bron: Oud-Over.nl.
Thijmen Roelof van Slooten heeft vele jaren in dit korps gespeeld. Andere hobby's van hem waren o.a. vissen, wielrennen, mondharmonicaspelen, lezen en tuinieren.
In augustus 1953 bestaat Loenen aan de Vecht 1000 jaar en dat wordt groots gevierd. Het feest duurt van 7 augustus tot 14 augustus. De feestelijkheden bestaan o.a. uit: het houden van een historische optocht, een balonnen wedstrijd voor kinderen, een wandelmars, een gondelvaart en een groots vuurwerk. Ook de kinderen van Thijmen Roelof van Slooten doen hier aan mee. De bevolking werd opgeroepen zoveel mogeijk gevels, tuinen etc te versieren. Het gemeentebestuur verlichtte in de avonduren de kerktoren en de oude Vechtbrug. Dat was een sprookje om te zien.
Thijmen Roelof van Slooten en Adriana Bojawal krijgen de volgende dochters:
1.1.Hendrika Johanna (Hennie) van Slooten 20 april 1943 - ..
Hendrika Johanna (Hennie) wordt geboren op 20 april 1943 te Oud-Over/Loosdrecht. Zij huwt op 17 september 1965 te Loenen aan de Vecht met Karel van Rooijen, geboren op 9 april 1939.
1.2. Adriana van Slooten 30 september 1944 - ..
Adriana wordt geboren op 30 september 1944 te Oud-Over/Loosdrecht. Zij huwt, 20 jaar oud, op 5 augustus 1965 te Loenen aan de Vecht met de 22 jarige bouwkundig ingenieur Tom Bijl. Hij wordt geboren op 17 september 1942 te Amsterdam en is een zoon van Cornelis Coenraad Bijl en Willempje Glebbeek.
1.3. Jansje Johanna (Joke) van Slooten 27 maart 1947 - ..
Jansje Johanna (Joke) wordt geboren op 27 maart 1947 te Oud-Over/Loosdrecht. Zij huwt twee maal: 1) Piet Visser. 2) Keimpe Weistra
1.4. Wilhelmina (Willie) van Slooten 13 maart 1952 - ..
Wilhelmina (Willie) wordt geboren op 13 maart 1952 te Loenen aan de Vecht. Zij huwt met André de Bake, geboren op 21 februari 1948 te Amsterdam.
Links: de vier dochters van Thijmen Roelof van Slooten en Adriana Bojawal: Adriana, Hendrika Johanna (Hennie), Jansje Johanna (Joke) en Wilhelmina (Willie)
Rechts: Hendrika Johanna (Hennie), Wilhelmina (Willie) en Adriana
Thijmen Roelof van Slooten overlijdt op 12 april 1986 in het Verpleeghuis te Vinkeveen, 80 jaar oud.
Adriana Bojawal overlijdt op 25 maart 2008 te Loenen aan de Vecht, 94 jaar oud.