Hendrik van Slooten wordt geboren op 10 maart 1908 in de Nieuwe Koekoekstraat 5/56 te Utrecht. Zijn geboorte wordt aangegeven door zijn 30 jarige vader Lambertus van Slooten (ambtenaar bij de Heide Maatschappij). Getuigen zijn de 29 jarige onderwijzer Frans van Slooten en de 27 jarige kleermaker Stephanus Hendrikus Severijn. Het beroep van Lambertus is later Hoofdonderwijzer Europesche school te Ned.Indie.
Hendrik van Slooten huwt, 23 jaar oud en onderwijzer, zijn vader is hoofd commissie bij de Nederlansche Heide Maatschappij, op 24 november 1931 te Utrecht, maar wonend te Amsterdam, met de 17 jarige Ilse Gezina Karoline Bakker. Ilse Gezina Karoline Bakker wordt geboren op 1 januari 1914 te Emmerich (Duitsland) en is een dochter van Hugo Hermanus Bakker van beroep commissie bij de Nederlandsche Heide Maatschappij en Berta ...Johanna Pape.
Huwelijksgetuigen zijn: de 45 jarige kleermaker Pieter Severijn wonend te Utrecht oom van de bruidegom en de 23 jarige onderwijzer Stephanus Hendrikus van Slooten wonend te Arnhem broer van de bruidegom.
Hendrik van Slooten en Ilse Gezina Karoline Bakker vertrekken een dag na hun huwelijk met het schip de "Johan van Oldenbarnevelt" naar Salatiga (Nederlands-Indië). Daar wordt hij benoemd tot hoofdonderwijzer bij het Openbaar Onderwijs (ook zijn tweelingbroer Stephanus Hendrikus van Slooten en echtgenote gaan mee).
Vermoedelijk heeft Hendrik van Slooten en Ilse Gezina Karoline Bakker daar twee kinderen gekregen, maar dat is nog niet achterhaald.
Salatiga is een stadsgemeente (kota otonom of kotamadya) in de Indonesische Provincie Midden-Java. Deze gemeente wordt helemaal omgeven door het regentschap Semarang. Salatiga ligt ongeveer 40 km ten zuiden van de stad Semarang, en midden op de weg tussen deze stad en Surakarta (Soerakarta). De stadsgemeente ligt tevens aan de oostelijke flank van de berg Merbabu.
Hendrik van Slooten en Ilse Gezina Karoline Bakker krijgen de volgende zoon:
6.5.4.4.1.1. Henk van Slooten 11 november 1940 - ..
Foto Gerrie, Jantje en Henk van Slooten. Omschrijving Gerrie, Jantje en Henk v. Slooten. Collectie Pioniersfotografie uit Nederlands-Indië. Instelling Bijzondere Collecties Leiden. Bron: F.66/164 (foto in album), Pioniersfotografie uit Nederlands-Indië, Prentenkabinet Leiden
Hendrik van Slooten en Ilse Gezina Karoline Bakker gaan diverse keren heen en weer tussen Nederland en Nederlands-Indië. Zo vertrekken ze met het MS "Johan van Oldenbarnevelt" op 28 december 1938 van Amsterdam naar Tandjong Priok. De reis duurt van 28 december 1938 tot 26 januari 1939. Er worden geen kinderen op de passagierslijst(en) vermeld.Foto vader en zoon Van Slooten. Omschrijving vader en zoon Van Slooten (dit is Hendrik van Slooten met zijn zoon, die met de flaporen. Collectie Pioniersfotografie uit Nederlands-Indië. Instelling Bijzondere Collecties Leiden. Bron: F.66/164 (foto in album), Pioniersfotografie uit Nederlands-Indië, Prentenkabinet Leiden
Op 22 december 1937 vertrekt Hendrikus van Slooten met zijn echtgenote en met zijn tweelingbroer Stephanus Hendrikus met echtgenote en de twee kinderen van Stephanus Hendrikus met het dubbelschroef mailschip "Dempo" van Batavia Marseille L'Bon naar S'Ton Rotterdam.
Op 29 januari 1939 is Hendrikus van Slooten weer in Nederland, hij woont dan in de Izaäk Evertslaan 22 te Arnhem. Hij komt dan van Salatiga (Nederlands-Indië).
Op 31 juli 1939 wordt Hendrik van Slooten belast met de waarnemning van de betrekking van Europeesch schoolhoofd en geplaatst aan de te openen Europeesche school te Pare-Pare (Celebes). Hij is dan Europeesch hoofdonderwijzer aan de 1e Europeesche school A te Makasser.Europese School te Pare-Pare (Residentie Kediri, Oost-Java). Kinderen en onderwijzer buiten voor hun school, tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Wie de onderwijzer is, is niet bekend
Op 21 januari 1941 wordt Hendrik van Slooten belast met de waarneming der betrekking van mulo-onderwijzer en geplaatst bij de Gouvernements muloschool te Kediri, hij was Europeesche schoolhoofd der Gouvernements E.L.S. te Pare-Pare (Cel. en Ond.) Korte tijd later wordt hij in Kediri waarnemend schoolhoofd.
Hendrik van Slooten heeft als krijgsgevangene vastgezeten in een Jappenkamp. Het plaatselijke Japanse hoofdkwartier hield van iedere krijgsgevangene een registratiekaart bij. Hendrikus staat geregistreerd op de Japanse Interneringskaarten. Hij was sergeant 1ste klas. R.H. Infanterie, XXI st.no. 191008. 11e divisie. Distination of raport: I.G.K. van Slooten-Bakker Ringinsirok Kediri.
De volgende gegevens zijn nog bekend: RANG SGT bij de army. nr 24469: laatste afdeling (hier Camp I voor Pakan Baroe-spoorweg) en kampnummer (in Malay camp). Nr 2911: eerdere afdeling en kampnummer (in Java or Malay). Kampnummer op Java: 22190. Stamboeknummer: 191008. Datum van vertrek naar Malay camp I (Pakan Baroe) 22-6-1944.
Ook de echtgenote van Hendrik van Slooten: Ilse Gezina Karoline Bakker heeft, samen met 1 kind, in het Jappenkamp "Ambarawa Banjoebiroe 10", nr 7836, loods Midden-Java gezeten.Registratie Japanse Interneringskaarten: Hendrik van Slooten, 14 mei 1944
De voorzijde werd meestal in het Nederlands of Engels ingevuld. In de vakken Camp en No. werden stempels geplaatst met Japanse tekens en nummers, met doorhalingen, en nieuwe stempels en nummers als de betrokkene naar een ander kamp werd overgebracht. In de uiterste bovenrand van de kaart werd ook nog informatie aangebracht, meestal in Japanse tekens. Links boven, buiten de kaderlijn, is soms een met de hand geschreven nummer, 2 letters, schuine streep, getal (bijv. JM/69); dit verwijst naar een telegram met een naamlijst van krijgsgevangenen, die werd doorgeseind naar het Internationale Rode Kruis in Geneve. In de informatie op de achterzijde is alleen de datum herkenbaar; als men weet dat de notatie jaar-maand-dag wordt gebruikt, waarbij het jaartal is uitgedrukt in het aantal jaren dat Hirohito keizer was (sinds 1925); 17-12-1 betekent 1 december 1942 en 20-9-15 betekent dus 15 september 1945
Zoals ook elders op Java werden de krijgsgevangenen en burger-geïnterneerden in Midden-Java, in de loop van de bezetting naar elders vervoerd of op een beperkt aantal plaatsen geconcentreerd. Geïnterneerden: jongens, oude mannen, vrouwen en kinderen: 5.446. Aantal doden: 186.
In de gevangenis en bijgebouwen bij het Militair kampement in Banjoebiroe werden in februari 1944 vrouwen, kinderen, jongens en oude mannen uit geheel Java ondergebracht. Begin augustus 1945 werd ook een deel van de geïnterneerden uit het Xaverius College in Moentilan in Banjoebiroe ondergebracht. Op 7 augustus werd een aangrenzend terrein met enkele barakken en officierswoningen van het KNIL-kampement bij het kamp getrokken. Het kamp was omheind met prikkeldraad en gehekt.
In 1949 verblijft Ilse Gezina Karoline Bakker nog in Nederlands-Indië, want op 26 oktober 1949 keert zij, zonder kind en echtgenoot, met de MS "Johan van Oldenbarnevelt" weer naar Nederlands-Indië. Verder niets over haar bekend.
Het gezin van Hendrik van Slooten vertrekt op een gegeven moment weer terug naar Nederland. Vermoedelijk in de jaren 50-60 naar de Van Beethovensingel 120 te Rotterdam.
Hendrik van Slooten overlijdt op 11 februari 1983 te Rotterdam, 74 jaar oud.
Ilse Gezina Karoline Bakker overlijdt na oktober 1983.
Behandeld wordt het 1ste kind van Hendrik van Slooten en Ilse Gezina Karoline Bakker (stamnummer 6.5.4.4.1.).Aantekening van het overlijden van Hendrik van Slooten. Bron: Leidsche Courant van maart 1983
Rouwbericht Hendrik van Slooten. Genoemd worden: zijn echtgenote I.G.K. Bakker. Zijn kinderen: H. van Slooten T.S. van Slooten-Chang en kleinkinderen Henk-Jan en Maaike van Slooten. Adres: Van Beethovensingel 120 Rotterdam
Henk van Slooten wordt geboren op 11 november 1940 te Pare-Pare (Celebes, N.O.I.). Henk heeft samen met zijn moeder in het Jappenkamp "Ambarawa Banjoebiroe 10", nr 7836, loods Midden-Java gezeten.
Henk van Slooten huwt met T.S. (Tonsy) Chang. Zij is een dochter van Tsan Yen Chang en Johanna Cornelia Krom. Henk woont o.a. later te Rotterdam en Oegstgeest
Henk van Slooten en T.S. Chang krijgen de volgende kinderen:
6.5.4.4.1.1.1. Henk-Jan van Slooten .. - ..
6.5.4.4.1.1.2. Maaike van Slooten 19 januari 1970 - ..Behandeld wordt het 2e kind van Lambertus van Slooten en Maria Johanna Severijn (stamnummer 6.5.4.4.).
Maaike wordt geboren op 19 januari 1970 te Rotterdam
Stephanus Hendrikus van Slooten wordt geboren op 10 maart 1908 in de Nieuwe Koekoekstraat 5 te Utrecht. Zijn geboorte wordt aangegeven door zijn 30 jarige vader Lambertus van Slooten (Ambtenaar bij de Heidemaatschappij). Getuigen zijn de 29 jarige onderwijzer Frans van Slooten en de 27 jarige kleermaker Stephanus Hendrikus Severijn.
Stephanus Hendrikus van Slooten huwt, 23 jaar oud en onderwijzer, op 24 november 1931 te Arnhem met de 22 jarige Clasina Telleman. Clasina Telleman wordt geboren op 14 maart 1909 te Rotterdam en is een dochter van Adrianus Telleman (geboren op 1 december 1886 in de Bogaertstraat 10 te Rotterdam, overleden op 3 mei 1964 te Renkum, boekhouder/procuratiehouder van beroep) en van Cornelia den Braber (geboren op 8 november 1886 te Charlois). Bron: BS Rotterdam 1909, c149v.
Huwelijksgetuigen zijn de 21 jarige stuurman Jacob Telleman, broer van de bruid, wonend te Arnhem en de 45 jarige kleermaker Pieter Severijn wonend te Utrecht oom van de bruidegom.
Stephanus Hendrikus van Slooten en Clasina Telleman krijgen de volgende kinderen:
6.5.4.4.2.1. Cornelia van Slooten 24 maart 1933 - ..
Cornelia wordt geboren op 24 maart 1933 te Salatiga N.O. Indie. Bron: Arnhemse Courant van 25 maart 1933.
6.5.4.4.2.2. Onbekend van Slooten .. - ..
Op 11 mei 1934 wordt Stephanus Hendrikus benoemd tot Europeesch hoofdonderwijzer aan de Openbare Holl.-Chineesche school te Salatiga.
Op 19 november 1935 wordt hij overgeplaatst van de H.C.S. te Blitar naar de Europeesche school aldaar.
Stephanus Hendrikus zit in het bestuur, als scecretaris, van N.I.O.G. te Blitar. Ook is hij voorzitter van de Biltarsche Sportbond. Op 8 juni 1935 organiseert de Bond een voetbal- competitiewedstrijd. In deze competitie zullen zes clubs uitkomen te weten de plaatselijke clubs H.C.T.N.H.Y.C.F.A.P.S.B.I. en S.P.I. en verder de Chineesche voetbalvereniging Toeloengagoeng, alsmede de inheemsche voetbalclub te Wlingi. Als competitieleider zal optreden de heer Oei Bing Hien.
In juni 1936 had de laatste ontmoeting plaats in de serie veteranenvoetbalwestrijden om 11 zilveren medailles uitgeloofd door de strootjesfabriek "Oempling". Deze laatste wedstrijd werd gespeeld tussen de veteranen-elftallen "Holland" en "China". Eerstgenoemde team was aanmerkelijk sterker en wist gemakkelijk een 5-0 te behalen. De elftallen "Holland" en "Java" hebben hiermede evenveel westrijden gewonnen. Doch daar "Holland" een beter doelgemiddelde heeft verkregen, kwamen de spelers van deze club in bezit van de medailles. Na afloop van de wedstrijd, op zaterdag, werden deze door de voorzitter van de Biltarsche Sportbond den heer S.H. van Slooten onder enige toepasselijke woorden uitgereikt. In november 1937 stapt hij uit de bond.
In juli 1937 houdt Stephanus Hendrikus van Slooten in de Blitarsche-sociteit een lezing over de Goenoeng Keloed. Uitvoerig en op vlotte wijze, aldus de courant, behandelde hij achtereenvolgens de verschillende uitvaartingen waarbij speciaal bijzonderheden vermeld werden van de laatste in mei 1919. De aangelegde werken zoals tunnels den afvoer van water, bijzonderheden van den krater en het kratermeer enz. Na afloop van de lezing, die ongeveer twee uur duurde, was er gelegenheid tot het stellen van vragen. De voorzitter van de vereniging Blitarsche-sociteit de heer J.W. Roeloffs, bracht de heer Van Slooten tenslotte hartelijk dank voor zijn heldere uiteenzetting.
In september 1937 gaat hij voor drie maanden met verlof omdat hij onder de wapens moet.
In juli 1941 wordt hij overgeplaatst van de Gouw Europeesche Lagere school te Bangkalan naar de gelijks.school te Kawarasan.
Op 16 december 1937 wordt hem 8 maanden verlof verleend.
Op 22 december 1937 vertrekt hij met zijn echtgenote en hun twee kinderen (en zijn broer Hendrikus van Slooten en echtgenote) met het dubbelschroef mailschip "Dempo" van Batavia Marseille L'Bon naar S'Ton Rotterdam.
Op 19 februari 1938 woont Stephanus Hendrikus voor een korte periode in Nederland en wel in de Gabrielstraat 15 te Arnhem. Hij komt dan van Blitar Nederlands-Indië. Bron: Arnhemse courant februari 1938.
Ze vertrekken op 23 november 1938, vanaf Rotterdam, met de "Baloeran" Naar Belawan. Daar worden ze verwacht op 19 december 1938; ze hebben een kind mee.
op 27 juli 1941 wordt Stephanus Hendrikus als waarnemend Europeesch schoolhoofd overgeplaatst van de Gouw Europeesche Lagere school te Bangkalan naar de gelijks school te Kawarasan.
Ook Stephanus Hendrikus van Slooten heeft in een Jappenkamp als krijgsgevangene gezeten.
Stephanus Hendrikus van Slooten staat geregistreerd op de Japanse interneringskaarten. 19 september 1908 N.I. Hij was soldaat Artillerie in Kediri. Bestemming van rapport: C. van Slooten Sf. Kawarasan, Kediri.
Als hoofd bestuurslid van het N.I.O.G. houdt hij in oktober 1948 een beschouwing over salarissen pensioenen etc. van de ambtenaren. Een kleine opsomming hieruit:Registratie Japanse interneringskaarten: Stephanus Hendrikus van Slooten
De voorzijde werd meestal in het Nederlands of Engels ingevuld. In de vakken Camp en No. werden stempels geplaatst met Japanse tekens en nummers, met doorhalingen en nieuwe stempels en nummers als de betrokkene naar een ander kamp werd overgebracht. In de uiterste bovenrand van de kaart werd ook nog informatie aangebracht, meestal in Japanse tekens. Links boven, buiten de kaderlijn, is soms een met de hand geschreven nummer, 2 letters, schuine streep, getal (bijv. JM/69); dit verwijst naar een telegram met een naamlijst van krijgsgevangenen, die werd doorgeseind naar het Internationale Rode Kruis in Geneve. In de informatie op de achterzijde is alleen de datum herkenbaar, als men weet dat de notatie jaar-maand-dag wordt gebruikt, waarbij het jaartal is uitgedrukt in het aantal jaren dat Hirohito keizer was (sinds 1925); 17-12-1 betekent 1 december 1942 en 20-9-15 betekent dus 15 september 1945. Ook zijn echtgenote en zijn twee kinderen hebben in het Jappenkamp gezeten: Slooten-Telleman, C. van. 6930 loods 2 kinderen. 24.10.45 nr Magelang. Bron: NIOD, IC 033.184. POW = kampnummer in Bunsho III
CEL = (deel van) gebouw van het kamp
Geweldige prijsstijgingen ten gevolgen van vele hier niet te behandelen factoren, hebben een duurtepeil van welhaast duizelingwekkende hooge veroorzaakt. Het index-cijfer vastgesteld naar de prijzen van 19 voornaamste voedingsmiddelen, toont aan dat er in Batavia - en elders - zulken equvalente toestanden hebben geheerst dat de prijzen 40 maal zo hoog waren als voor de oorlog. Thans zijn ze ongeveer 10 maal zo hoog. Aan dit duurtepeil zijn de slarissen niet aangepast.
Wanneer de exorbitante index-verhogingen een permanent karakter gaan vertonen dan wel, wanneer een deel van de stijging als blijvend kan worden beschouwd, is het moment gekomen om blijvende salarisverbeteringen in te voeren.
In augustus 1949 organiseert Stephanus Hendrikus van Slooten een kijkavond om huisraad te verkopen. Hij woont dan in de Indramajoeweg 21 te Batavia.
Op een gegeven moment keren ze terug naar Nederland. Wanneer is niet bekend.
Stephanus Hendrikus van Slooten overlijdt op 9 september 1958 te Westendorp, Oude IJsselstreek, Gelderland, 50 jaar oud. Overlijdensplaats en wonend te Wisch. Hij wordt begraven op de Alg. Begraafplaats te Varsseveld. Zijn overlijden wordt aangegeven door de 50 jarige machinist Louis Wensink.
Clasina Telleman overlijdt op 20 september 1994 te Doetinchem, 85 jaar oud.
Rouwbericht van het overlijden van Stephanus Hendrikus van Slooten. Genoemd worden: zijn echtgenote en zijn kinderen Elly en Bert. Adres: Westendorp. Graf Stephanus Hendrikus van Slooten. Alg. Begraafplaats te Varsseveld
Behandeld wordt het 3e kind van Lambertus van Slooten en Maria Johanna Severijn (stamnummer 6.5.4.4.).
Lambertus (Bob) van Slooten wordt geboren op 28 april 1915 te Arnhem. Zijn beroepen waren: schrijver, staatspol., journalist, redacteur, Inspecteur PRA. Hoofdinspecteur van Politie. Chef van de Justitiële Dienst. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lambertus (Bob) verlooft zich, wonend in de Handelstraat 28 te Arnhem, op 24 mei 1942 te Arnhem met Kitty Ephraim wonend in de Bern. Zweerslaan 23 te Arnhem. Lambertus (Bob) huwt op 25 april 1944 te Arnhem met Kitty Ephraim.
Kitty Ephraim wordt geboren op 12 februari 1921 te Amsterdam en is een dochter van Pierre Arnoldus Daniel Marinus Bartus Ephraim (geboren op 10 november 1881 te Arnhem, overleden op 23 april 1951 te Almelo, handelsreiziger van beroep) en Willemijntje van Splunter (geboren op 31 oktober 1885 te Amsterdam, overleden op 3 juli 1947 te Arnhem).
Lambertus van Slooten en Kitty Ephraim krijgen de volgende kinderen:
6.5.4.4.3.1. Bart van Slooten 30 oktober 1946 - ..
Bart wordt geboren op 30 oktober 1946 te Zwolle.
6.5.4.4.3.2. Tanja van Slooten februari 1949 - ..
Tanja wordt geboren in februari 1949 te Arnhem.
6.5.4.4.3.3. Maria Johanna van Slooten 2 augustus 1953 - ..
Maria Johanna wordt geboren op 2 augustus 1953 te Vlaardingen.
Van 1953 tot 14 december 1955 is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, afdeling Vlaardingen.
In oktober 1960 wordt er ter herdenking van het 50-jarig bestaan van de Verenigingen "de Nederlandse Padvinders" en de "Verkenners" van de Kath. Jeugdbeweging Vlaardingen, Maassluis en Roozeburg een Padvinders-revue, onder de titel "Verkenner 51", geschreven en geregisseerd door Lambertus.
Lambertus is de geestelijke vader en bezielende kracht en auteur van een expositie/politie-tentoonstelling in maart 1961 te Vlaardingn.
Op 4 augustus 1966 is Lambertus 25 jaar in Overheidsdienst.
Op 1 maart 1967 wordt hij benoemd tot Hoofdinspecteur te Vlaardingen. Zijn functie is Inspecteur van Politie, chef van de Justitiële Dienst.
Op 1 oktober 1974 wordt hij voorzitter van de voetbalclub FC-Vlaardingen '74. Hij is dan 59 jaar. Lambertus is geen onbekende in de sportwereld. Na jarenlang bij Vitesse te hebben gespeeld, het op hockeygebied te hebben gebracht tot het Oostelijk elftal is hij......
Op 1 mei 1975 gaat Lambertus met pensioen. Hij heeft dan de zestigjarige leeftijd bereikt. Voor een politieman de leeftijd om het korps te verlaten. Hij heeft in zijn politie-loopbaan vele zaken onderzocht en opgelost. Zo worden op 28 november 1971 en 22 februari 1972 op het terrein van het Holly-ziekenhuis 2 verpleegsters aangerand. In 1971 Het oplossen van een gewapende overval op Postkantoor De Loper te Vlaardingen.
Hij blijft zich inzetten voor het betaald voetbal. In 1979 is hij nog steeds voorzitter van FC-Vlaardingen. Hij is dan geen Inspecteur van Politie meer, dus gebruikt hij vanaf dat moment zijn roepnaam Bob van Slooten.
In 1980 legt hij, om gezondheidsredenen, zijn functie als voorzitter van eerste Divisieclub FC-Vlaardingen neer. Hij verricht dan, bij gebrek aan iemand anders, lichte secretariaatwerkzaamheden voor de club.
Zij is verbonden aan de Federatie Vrijwillige Vrouwelijke Hulpoverlening te Vlaardingen (adres: Broekpolderweg 249 Vlaardingen. Bron: Gemeente Schiedam: Krantenkijker d.d. 12 september 1972.
In februari 1967 zit Kitty als lid in het bestuur voor de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen te Vlaardingen. Bron: Gemeente Schiedam: Krantenkijker d.d. 7 februari 1967.
Zij is bestuurslid van de Stichting Vlaardingse Jeugd en Gemeenschap te Vlaardingen. Bron: Gemeente Schiedam: Krantenkijker d.d. 15 november 1965.
In april 1969 krijgt Kitty de Gouden Jacobsstaf voor haar verdienstelijk werk voor de Padvindersbeweging te vlaardingen. Bron: Gemeente Schiedam: Krantenkijker d.d. 23 april 1969.
Kitty heeft zich verdienstelijk gemaakt voor haar vele werk voor de Stichting Jantje Beton. In oktober 1982 bestaat Jantje Beton 15 jaar en ter gelegenheid daarvan worden door Mies Bouwman aan enkele tientallen Nederlanders de Zilveren Betonspeld uitgereikt. Zo ook aan Kitty Ephraim, beheerder van het Scountcentrum aan de Broekpolderweg.
Lambertus (Bob) van Slooten overlijdt op 9 april 1990 te Vlaardingen, 74 jaar oud.
Kitty Ephraim overlijdt op 1 september 1991 in de Abel Tasmanlaan 162 te Vlaardingen, 70 jaar oud. In haar rouwbericht worden genoemd haar kinderen en schoonkinderen: Bart - Hannah, Tanja - Maria Marjolein - Bob. Kleinkinderen: Fiona, Marco, Fenke, Nielson en Amanda.
Behandeld wordt het 4e kind van Lambertus van Slooten en Maria Johanna Severijn (stamnummer 6.5.4.4.).
Frans van Slooten wordt geboren op 27 september 1919 te Arnhem.
Frans, wonend in de Handelstraat 28 te Arnhem, gaat op 23 december 1948 te Arnhem in ondertrouw en huwt op 12 januari 1949 te Arnhem met Mina Johanna van Eldik, wonend in de Raapopseweg 31 te Arnhem. Zij wordt geboren op 31 december 1921 te Arnhem.
Is haar vader Johan (Joh. J?) van (geb. in 1892?), deze woont in 1937 in de Raapopseweg 40 en in 1942 in de Raapopseweg 31 en heeft een stalen meubelenfabriek in de Molenbeekstraat 34. In 1925 woont deze in de Van Eckstraat 39? En/of is haar moeder Nieske Snellink (geh. op 13 mei 1921 te Arnhem). Of is haar vader Jacob Riemsdijk van Eldik(smid, overl. 27 aug. 1930 Arnhem, Adama van Scheltemastraat 5) en haar moeder Mina Johanna Nales? Deze wonen in 1902 in de Spijkerstraat. Of zijn deze haar grootouders?
Frans van Slooten en Mina Johanna van Eldik krijgen de volgende kinderen:
6.5.4.4.4.1. Johan van Slooten 3 april 1951 - ..
Johan wordt geboren op 3 april 1951 te Culemborg. Hij vertrekt op 21 januari 1970 vermoedelijk naar 's-Gravenhage.
6.5.4.4.4.2. Maria Johanna van Slooten 19 mei 1952 - ..
Maria Johanna wordt geboren op 19 mei 1952 te Culemborg. Zij vertrekt op 13 juni 1989 naar Neerijnen.
6.5.4.4.4.3. Frans van Slooten 5 augustus 1955 - ..
Frans wordt geboren op 5 augustus 1955 te Culemborg. Frans vertrekt op 11 maart 1980 naar de USA.
Frans van Slooten overlijdt op 8 januari 1992 te Culemborg, 72 jaar oud. Zijn beroep was leeraar lichamelijke opvoeding MO.